11.2.09

PHOTOGRAPHIC SCREEN PRINTING:

I love old photos, and this is one of my favorites. It´s a childhood photo of my mother, her two brothers and their cousin. And of course the cow. Just look at the cow, it´s huge! Based on this photo I made my mother´s xmas present; handprinted cushions. This is my first attempt at printing rasterized photos.2 comments:

Marie said...

Så stilig! Hvordan får du foto over på stoff forresten? :-)

Petchy said...

her har jeg foto-overført til silketrykkramme; først fikser jeg bildet i photoshop sånn at det er svart/hvitt og ikke har altfor små punkter (du kan prøve deg frem med bitmap funksjon f.eks), deretter printes/kopieres det på 2 transparenter som legges dobbelt. Så overføres bildet til rammen (som jeg fra før har dekket med foto-emulsjon) ved hjelp av lys. Så vaskes rammen ut med høytrykksspyler og da forsvinner emulsjonen der som motivet skal være! Alt dette er veldig greit når man har tilgang på verksted og mørkerom sånn som jeg har på skolen:)

Finnes mange måter å overføre bilder til stoff på. Enklere metoder er f.eks. transfer papir som man får kjøpt på clas ohlson o.l. :)